NY

Anmälan är öppen till SVERD Online Vårkonferens 15 mars 2024

SVERD Online Vårkonferens 15 mars 2024 SVERD Online Vårkonferens 2024; Ny kompetens på flexibla sätt  Programmet är under uppbyggnad och kommer att handla om samverkan högskola och vuxenutbildning. Anmälan till vårkonferensen i ZOOM 15/3 kl 13.00-16.00 som är fri sker...

Diggs plan för smartare digital infrastruktur 2024

Digg har fyra nya tjänster på gång under 2024 som samtliga ska bidra till en mer sammanhållen, offentlig digital infrastruktur. Viktoria Hagelstedt, avdelningschef för samordning och datadelning på Digg, förklarar vilka områden som berörs och varför tjänsterna är...

Uppdrag till Post- och telestyrelsen att öka förutsättningarna för digital inkludering

Regeringen ger Post- och telestyrelsen (PTS) i uppdrag att föreslå insatser för att öka andelen individer som är digitalt inkluderade, dvs. individer som använder digitala tjänster. Läs mer här Ladda ner: Uppdrag till Post- och telestyrelsen att öka förutsättningarna...

Fler böcker till förskolor och skolor

Barn och elever ska få ordentlig tillgång till böcker och regeringen har därför inrättat ett nytt statsbidrag för inköp av skön- och facklitteratur. Nu är villkoren för statsbidraget beslutade och huvudmännen kan söka de 176 miljoner kronor, vilket ungefär motsvarar...

Yrkesvuxutredningen är klar och föreslår ny utbildningsform – Yrkesskola

För att bredda utbudet av yrkesutbildning för vuxna på gymnasial nivå, föreslår Yrkesvuxutredningen bland annat att det ska inrättas en ny utbildningsform inom det offentliga utbildningsväsendet. Utbildningsformen ska benämnas yrkesskola. Yrkesskolan ska ha sin...

Sverdnytt

E-tidning

Bli medlem

Skriv upp dig idag

Bli medlem

Skriv upp dig idag

Tio utbildningar med lön under studietiden

Dagens nyheter har sammanställt tio utbildningar där kursdeltagarna har lön under studietiden.

Kock, servitör, receptionist, nutritionist, kallskänka. På Hotel- og restaurantskolen i Köpenhamn får svenska studenter lön under stora delar av utbildningen och som företagslärling, upp till 24 000 kronor.

■ Elektriker. Du anställs som företagslärling med lön under två års utbildning. Ett samarbete mellan Installatörsföretagen och Elektrikerförbundet.

■ Hantverkare. Hos JM är du lärling med lön i fyra år för att bli murare, anläggnings-, trä- eller betongarbetare. Kvinnliga lärlingar efterfrågas särskilt.

■ VVS-montör, installationselektriker, larm- och säkerhetstekniker. Du skriver anställningsavtal med ett företag, får lön och går installationsbranschens skola i Katrineholm under två års tid.

■ Ventilationsmontör. Du blir företagslärling i uppemot fyra år med parallell utbildning på en branschskola i Katrineholm.

■ Plåtslagare. Du blir i uppemot fyra år anställd av ett företag som utbildar dig samt parallell utbildning på branschens skola i Katrineholm.

■ Kustbevakare. 2,5-årig utbildning inklusive högskolestudier. 26 000 kronor i aspirantlön. Som färdig tjänsteman lägst 29 840 kronor.

■ Tullinspektör. Under utbildningen om 1,5 år är månadslönen 24 000 kronor och ett år efter skolan lägst 31 000 kronor. Minst tre års tidigare arbetslivserfarenhet krävs.

■ Lokförare. Ett års utbildning med lön på SJ eller MTR. Även företagen VR samt Transdev har utbildning med lön för Saltsjöbanan respektive Roslagsbanan i Stockholm.

■ Spårvagnsförare. Du får betalt under utbildningens två månader av Göteborgs spårvägar eller företaget VR i Stockholm.

Läs mer här https://www.dn.se/ekonomi/10-utbildningar-med-lon-under-studietiden/

Förra

Nästa

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Share This